Wednesday, June 29, 2016

Hadiah lebaran buat mak & ayah...

As salam,

Buat perantauan seperti saya, kita dah biasa sibuk di kota... beruntunglah yang dapat tinggal bersama-sama mak, ayah. Dapat tolong apa-apa yang patut.

Kita pula hanya mampu buat panggilan & transfer duit online je.

Jadikan kepulangan ke kampung untuk beraya kalini biarlah bersama hadiah yang special, yang berbeza buat mereka.

Bawalah pulang si "dia" yang mampu membantu mengawal paras gula dalam badan, menurunkan darah tinggi, menguatkan sendi, mencegah kanser...

Inilah "dia", si VIVIX shaklee...
Cegahlah sebelum parah.

Semoga usaha kita bagi Vivix kat mak, ayah dapat membantu menyihatkan mereka, menguatkan lagi mereka untuk kerja seharian & terutamanya untuk melakukan ibadah kepada Allah.

Sharing with ❤,
Norhayati Yusoff
Shaklee ID: 1230244
019.226.7990 (SMS/Whatsapp)
momisense@gmail.com
FB: Hayati NY
FB page: momisense biz

LECITHIN! LAST DAY PROMO IN JUNE 2016

Beli 3 botol, boleh dapat 4 botol!

Apa? Nak try sebotol je?

Bolehhh! 😍
Meh SMS/PM yat laju2 ya. 019.226.7990.

❤Lecithin - si penghurai lemak. Membantu memecah/mengecil2kan lemak supaya lagi senang discharge, kasi badan lebih sihat utk terima zat2 tambahan yg lain.
Membantu untuk kurus juga ni tauuu.
Especially time raya nanti, cuba fikir byk mana korang makan nnt... hehe. Fikir sendiri.

🤔 nak lagi cepat kurus?
Kasi buang la toksin dlm badan.
Ambil HERBLAX sekali!

Utk sahabat2 di KLCC, Ukay Perdana, Bukit Antarabangsa, book before 11.59pm, 30.6.2016.
Free pos, COD after raya.
Lock the price before 1.7.2016! 😍

Sharing with ❤,
019.226.7990 (SMS/Whatsapp)
FB: Hayati NY
FB page: momisense biz
momisense@gmail.com

Friday, June 24, 2016

Akibat makan vitamin secara berterusan!

Bismillah,

(Semoga Allah melindungiku dari menulis yg tidak benar).

Alhamdulillah, saya preggy 6 bulan, anak-anak lain masih comel 3 tahun & setahun setengah.

Setakat ni mampu berpuasa dgn sangat sihatnya, tiada dehydration, mampu masak & clean the house.

Kawan pejabat pun kata boleh nampak perbezaan sekarang ni, makin bertenaga.

Jadinya saya nak kongsi di sini, adalah penting untuk kita ambil vitamin & makan konsisten ikut cara makan yang betul. Bukan masa ingat ambil, tak ingat tak ambil.. lagi la bukan masa suka, makan... bila malas/ tak suka, tak makan.
Tidak ada yang mampu ubah diri kita kecuali kita sendiri.

Nikmat sihat Allah bagi, jadi kita kena pandai jaga diri. Study & take the best supplements for you. Kalau tak reti, boleh tanya kawan-kawan, boleh tanya saya (amat-amatlah saya alu-alukan).
Saya ada pengalaman beli vitamin banyak-banyak, tapi makan tak konsisten & tak ikut cara yang betul... membazir & takkan sihat kita.

Cerita semalam, tak terjaga sahur, jaga-jaga dah 5.40am. Kalut & blank... nasib baik hubby bagi botol air, lepas teguk je... dah dengar azan.

Mula-mula amat risau takut tak mampu puasa sebab tahun ni tak pernah tak sahur lagi. Hubby pun risau sebab bawak budak kan.

Tapi alhamdulillah, hasil konsisten ambil Shaklee sedari awal Ramadhan lagi, saya mampu berpuasa macam biasa. Semalam bekerja macam biasa, siap naik turun naik ke charity bazar di pejabat... memang saya sendiri kagum. Alhamdulillah. Biiznillah.

Tahniah buat kawan-kawan yang hebat berniaga semalam! Moga Allah berkati usaha kita raise fund for charity.

Sejak puasa & preggy ni, saya konsisten ambil supplement ni:

1. ESP 
2. Mealshakes 
3. Performance drink 
4. Ostematrix 
5. B Complex

Makna kata konsisten ni... tak perlu la telan banyak semacam... ada cara-cara dia.
Hubungi saya, saya akan cuba memberikan info terbaik buat anda semua. Exclusive!
Belilah supplement bersama-sama tukang penasihat pemakanan ya.

Ikhlas,
Norhayati Yusoff
Shaklee ID: 1230244
SMS/Whatsapp/Telegram: 019-226 7990.
momisense@gmail.com
FB: Hayati NY
FB Page: momisense biz
#momisense

Sunday, June 19, 2016

Kaki selalu cramp & susah nak bangun?

Bismillah,

Adakah anda mengalami sakit2/lenguh2 di pangkal paha atau pun betis?

Asal duduk/baring, nak bangun susah? Sakit amat?

Saya syorkan pengambilan Shaklee Ostematrix.
Sebab saya pun ada masalah di atas setelah melahirkan anak kedua, tak pastilah kenapa, mungkin tersalah urut atau macam mana.. sakitnya memang tak mau hilang.

Saya gunakan Ostematrix berterusan selama seminggu.. alhamdulillah masalah sakit kat pangkal paha saya ni sangat berkurangan.

Kalau sebelum ni saya terpaksa sapukan krim panas 2x sehari, pagi sebelum g kerja & malam lepas blk kerja.

Sekarang sudah seminggu saya tidak menggunakan krim panas & alhamdulillah seolahnya sakit di pangkal paha saya dah amat kurang terasa.

Alhamdulillah..semoga penggunaan yg konsisten akan sembuhkan sakit saya ni. Dan juga mengelakkan cramp kaki/betis kerana hamil. Ameen ya Rabb.

Sesiapa yang ada masalah yang sama dan ingin berikhtiar dengan Ostematrix Shaklee, bolehlah hubungi saya ya.

Saya akan kongsikan cara2 makan terbaik agar membantu menyihatkan kembali diri kita.


Ikhlas,
Norhayati Yusoff
WA/Telegram/SMS: 019-2267990 (Yat)

💌 momisense@gmail.com
Shaklee ID: 1230244

Friday, June 10, 2016

Adakah Shaklee halal?

Bismillah,

"makanlah kamu dari sumber yg halal..."

Sudah tentulah sebelum menggunakan sesuatu produk wajiblah kita siasat halal haramnya... jadi di sini saya suka nak menyatakan bahawa produk Shaklee telah disahkan halal oleh ISA (Islamic Services of America), sebuah badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM.

Produk dari Amerika adalah sama seperti di Malaysia, ada produk yang halal dan haramnya.





Amat penting bagi kita semua untuk mengetahui badan-badan Islam yang diiktiraf di seluruh negara. Pengetahuan mengenai logo-logo badan Islam yang diiktiraf di luar negara juga penting agar pengguna tidak keliru. 

Berikut merupakan senarai badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM di Amerika:


Anda juga boleh semak badan luar negara yang diiktiraf halal di sini:
http://www.halal.gov.my/v4/index.php/my/badan-islam/badan-luar-negara-diiktiraf


Untuk lagi senang, boleh menghubungi terus pihak JAKIM untuk maklumat lanjut.

Thursday, June 2, 2016

Set Ramadhan Shaklee...

Bismillah,

Bulan ini Yat nak fokus pada set Ramadhan ni, sama-sama kita usaha ambil makanan tambahan yang boleh menambahkan stamina kita. Semoga dgn izin Allah akan memudahkan lagi urusan ibadah kita di bulan puasa. Tinggal 3 hari je lagi.
Bagi ibu-ibu hamil yang macam Yat, yang nak kena kerja, dan juga menjaga anak-anak yang masih kecil, Yat sarankan untuk ambil set ini ya. 
Kalau tak ambil set pun tak apa, cuba dulu ESP & Performance drink... Bantu kita kenyang lebih lama dan kekalkan hidrasi badan.


Meal Shakes:
  • 19 vitamin & mineral penting – sesuai utk kanak-kanak/remaja yang makin membesar (kanak-kanak setahun ke atas).
  • Kaya serat, protin dan kalsium.


ESP:
  • Memberikan protein tambahan, non-GMO serta bebas lemak/kolesterol.
  • Sumber protein untuk ibu dan tumbesaran bayi dalam kandungan.
  • Mengekalkan tenaga yang berpanjangan.
  • Mengekalkan/menurunkan berat badan - mengurangkan pengambilan makanan yang berlebihan kerana ia memberi rasa kenyang yang agak lama.


Performance Drink:
  • Kandungan elektrolit yang tinggi
  • Mengelakkan dehidrasi
  • Mengekalkan kadar glukosa dalam darah untuk meningkatkan stamina dan kekal bertenaga

Lecithin
  • Menghuraikan lemak dalam badan, membersihkan usus – jadi badan mudah menyerap zat-zat/vitamin.
Adalah sunnah Rasul untuk berbuka dgn makan sedikit sahaja supaya badan kuat untuk terus beribadah, jadi bolehlah berbuka kurma + ESP dan minum Shaklee Performance. 

Untuk ketahui lebih info dan cara-cara makan yang betul, hubungi Yat, 019-2267990.


Ikhlas,
Norhayati Yusoff
Shaklee ID: 1230244
019-2267990
momisense@gmail.com