Friday, July 29, 2016

Prenatal Set (Set Shaklee untuk ibu hamil)

Set ini mengandungi:


OsteMarix™ 

OmegaGuard™ 

Sustained Release Vita-C Plus

B-Complex

Vita-Lea® Iron Formula

ESP - Soy Protein Isolate 

Women Health Leaflet

Women Health Insertion

“Live Amazing" Paper Bag x2

Eco-Friendly Jute Bag

Get an Eco-Friendly Jute Bag
from July - September 2016 (while stocks last),
with purchase of any Women"s Health Set, 
  
Get a Complimentary 2x Shaklee #LiveAmazing Paper Bag
with every purchase of Prenatal Set,
Valid from July - September 2016,
while stocks last.

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai set hamil ini? Hubungi:

Norhayati Yusoff (Yat Momisense)
Shaklee ID: 1230244
Whatsapp/SMS: 019.226.7990
Email: momisense@gmail.com
FB: Hayati NY
FB page: Pengalaman & Tips Kesihatan


Thursday, July 28, 2016

Supplement kurus untuk ibu menyusu

Cemburukan bila tengok ibu lepas berpantang 40 hari je dah boleh kurus.

Anda jenis yang macam mana? Berpantang bagai nak rak pun masih banyak lemak berkumpul kat badan?
Tak mengapa... lain orang, lain badannyakan.

Jadi di sini saya nak kongsikan pengalaman-pengalaman dan juga tips bagaimana ibu menyusu boleh kurangkan berat badan, tetapi masih mengekalkan kesihatan dan susu yang berkualiti untuk bayi.

Berat badan sebenarnya boleh berkurangan dengan menyusukan bayi kita secara ekslusif, ini kerana aktiviti menyusukan bayi membakar banyak kalori, lebih kurang 500 kalori per sesi.

Namun untuk lebih cepat mendapatkan bentuk badan yang menawan, set kurus Shaklee merupakan pilihan yang SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI, insyaAllah.

Set kurus Shaklee untuk ibu menyusu adalah:

  1. Lecithin
  2. Alfalfa
  3. ESP
  4. Omega Guard (Pilihan)
Seandainya anda mempunyai kekangan bajet, supplement yang paling asas yang sangat-sangat perlu diambil adalah Alfalfa dan Lecithin.

Yang harus adalah untuk mengambil 3 supplement ini, Alfalfa, Lecithin dan ESP.

Habis tu Omega Guard tak penting ke? 
Ia bukan tak penting, tetapi kerana harganya yang sedikit mahal berbanding Lecithin, ada orang hanya mampu untuk mencuba Lecithin dulu.
Sesiapa yang inginkan hasil yang lebih pantas, memang perlu untuk mengambil Omega Guard ini ya. Kenapa?

Mari kita tengok satu-satu manfaat set kurus ini:

1. LECITHIN

  • Mengemulsi ataupun menghuraikan dan memecahkan lemak-lemak makanan yang kita ambil kepada molekul-molekul yang lebih kecil.
  • Supaya lemak-lemak kecil ini mudah bergerak ke sistem pencernaan, jadi ianya lebih mudah untuk disingkirkan.
  • Mencegah lemak dari melekat pada dinding membran. Contohnya kalau anda makan ayam goreng, segala lemak yang ada pada ayam goreng itu boleh dibuang dengan mengambil 4-6 biji Lecithin.

2. ALFALFA
  • Membantu mencuci usus bagi membuang lemak, toksin dan lendir yang melekat di dinding usus, dengan membuang air besar (proses detox).
  • Usus yang bersih akan dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.
  • Mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat untuk menyerap kolesterol.
  • Ia juga bertindak sebagai milk booster.

3. ESP (Energizing Soy Protein)
  • Mengandungi protein terbaik (soya non-GMO) yang memberikan rasa kenyang yang lebih lama dan kekal bertenaga.
  • Ini amat penting kerana ibu yang menyusu atau yang mengepam susunya, akan cepat dan selalu lapar.
  • Selepas lemak dibakar dan dibuang dari badan, badan akan kelihatan menggeleber. 
  • Protein di dalam ESP akan membina dan mengekalkan otot badan, yang mana sangat penting untuk meningkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak.
  • Ia juga bertindak sebagai milk booster bagi kebanyakan ibu menyusu, termasuklah saya sendiri.

4. OMEGA GUARD
  • Membakar/menyingkirkan lemak berlebihan yang termendap dalam badan.
  • Mencegah salur darah tersumbat - lemak berlebihan akan menyebabkan pembuluh darah mula mengecil dan menyukarkan pengepaman darah, lalu boleh menyebabkan strok dan sakit jantung.
  • Meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan membuatkan kita terasa kenyang lebih lama.
  • Ia juga adalah minyak ikan yang kaya dengan EPA dan DHA yang sangat bagus untuk perkembangan otak dan mata bayi.

Ramai yang terkeliru antara fungsi Lecithin dan Omega Guard. Kedua-duanya berfungsi untuk membuang lemak, tetapi dengan cara yang berbeza. Semoga info di atas mampu menerangkan perbezaannya.

Jadi soalan di sini, yang mana lebih baik untuk menurunkan berat badan?
Omega Guard atau Lecithin?

Jawapannya, tepuk dada, tanya selera... ikut kemampuan dan bajet masing-masing.
Yang paling baik adalah untuk mengambil kedua-duanya supaya lagi cepat kurus, biiznillah.

Untuk recap, set kurus yang lengkap bagi ibu menyusu, saya sarankan seperti di bawah:

  1. Lecithin - pemecah lemak
  2. Omega Guard - pembakar lemak
  3. Alfalfa - Detox atau mencuci usus
  4. ESP - protein untuk membina kembali otot
Berminat untuk mencuba set ini? Boleh hubungi saya seperti di bawah. 
Saya akan terangkan cara pemakanan terbaik untuk anda.

Ikhlas,

Norhayati Yusoff
019.226.7990 (whatsapp/SMS)
Shaklee ID: 1230244
momisense@gmail.com
FB: Hayati NY
FB page: Pengalaman dan Tips Kesihatan

Saturday, July 16, 2016

Bagaimana VIVIX membantu pesakit kencing manis?

Bismillah,

4 bahan organik utama dalam Vivix:

1. Polygonum Cuspidatum
2. Muscadine grape
3. European Elderberry
4. Purple carrot

Bahan2 ini sangat kaya dengan Polifenol.
Dan juga kaya antioksidan.

Bagaimana POLIFENOL ini mampu membantu pesakit kencing manis?

Semalam saya share dgn famili husband tentang kebaikan VIVIX untuk ikhtiar kencing manis.

Lalu, seorang pakcik bagi soalan canggih ni:

"Kencing manis ni adalah penyakit kronik hanya boleh kawal berpunca dari kegagalan pankerius menghasilkan insulin dengan sempurna. Ambil VIVIX ni dia boleh memulikan pankerius ke atau sekadar mengawal kandungan gula dalam darah?"

Nasib baiklah saya ada upline & rakan2 nutritionist, maka dapatlah the best answer. Additional knowledge for me as well.

Jawapan:
VIVIX kaya dengan POLIFENOL.
Polifenol ni boleh stimulate pancrease utk merembeskan insulin.

Lebih banyak insulin dirembeskan, lebih banyak gula diangkut ke dlm sel, maka paras gula dalam darah akan turun.

Polifenol juga boleh kawal diabetic complications.

Menarikkan??
Apa tunggu lagi. Special offer for VIVIX.
PM yat 0192267990. ❤
#momisense

Ikhlas,
Norhayati Yusoff
FB: Hayati NY
FB page: momisense biz
momisense.blogspot.com
WA/SMS: 019.226.7990

Friday, July 1, 2016

Promosi Tersangat Hebat Julai 2016!

Bismillah,

Telah masuk 1 Julai, hari baru, bulan baru, matlamat baru...


Saya nak khabarkan promo terbaik dari Shaklee untuk Julai;

Promo Vivix!

Promo Vivix!
Promo Vivix!

Vivix berfungsi membaiki DNA dari peringkat sel lagi.

Sel sihat,
Organ sihat,
Sistem sihat
Maka tubuh badan pun sihat!

Sebab itu Vivix menjadi pilihan untuk ikhtiar pesakit Kanser, SLE, Diabetis, Jantung, Kolestrol, Darah Tinggi!


Saya telah pun memberikan mak dan ayah saya menggunakan Vivix ni, semoga membantu menyihatkan mereka lagi & memudahkan kerja dan ibadah seharian mereka.

"Saya pasti bukan saya shj dapat berikan manfaat Vivix pada ayah saya. 
Recover dari pelbagai masalah setelah berhenti smoking tegar 30 tahun lebih" - Master Firdhaus.

Sharing with ❤,
Norhayati Yusoff
Shaklee ID: 1230244
019.226.7990 (SMS/Whatsapp)
momisense@gmail.com
FB: Hayati NY
FB page: momisense biz