Monday, March 13, 2017

Anak bebas demam tanpa panadol!

Anak-anak KakYat sejak KakYat bagi makan supplemen Shaklee, memang dah lama tak bagi panadol. Kecuali masa mereka kena chicken pox hari tu je. Itu pun yang awal 2 hari. Masa nak keluar bijik2 berair tu memang kacau sistem, panas sangat jadi badan.

3 anak KakYat, semua dah kena chicken pox. Sorang dah baik, sorang lagi pulak kena. Nasib baiklah KakYat keje kat rumah je sekarang. Kalau tak, jenuh nak minta cuti kan...

Sekarang ni baby dah baik, tinggal parut nak hilang. Baby KakYat yang masih menyusu badan sepenuhnya ni alhamdulillah panas sikit2 je, langsung tak perlu makan panadol. Doktor pun tak bagi ubat demam kat dia. Asbab KakYat makan Nutriferon, Vitamin C dan lain2, dapatlah khasiat kat baby.. biiznillah ya. Sebab tu kita kena cuba juga usaha menyusu badan ya, baby jadi lebih kuat. InsyaAllah. Tapi kalau dah cuba, tak berjaya, takpelah..itu semua dugaan buat kita.

Semalam pulak alkesahnya, sampainya KakYat di tadika nak ambil anak sulung, tengok dahi bertempek cool fever. Teacher kata badan panas  lepas tidur petang.

Balik tu, lepas makan malam, KakYat bagi dia makan Nutriferon separuh sachet dan 2 vitamin c kids.

Alhamdulillah, badan kebah, tak jadi nak demam.
Pagi tadi masa hantar ke tadika dah pesan teacher, minta telefon KakYat kalau dia demam. Setakat ni takde lagi. Semogalah sihat2 saja. Ameen.

Jadi kalau mak mak lain pun nak cuba tingkatkan sistem imun badan anak-anak tanpa panadol atau ubat demam, bolehlah amalkan Vitamin C dan Nutriferon ni. KakYat bagi thumbs up gitu! Hehe.

Jom cepat2 order. Jangan tunggu2 perihal kesihatan anak2.

Klik sekarang 👇
http://wasap.my/+60192267990

Your Trusted Shaklee Agent,
KakYat
019.226.7990
Momisense@gmail.com
FB: hayati ny
FB page: klinik mommy

No comments:

Post a Comment